Project Details


  • CLIENT: Knight Frank
  • ARCHITECT: Aukett Swanke
  • MAIN CONTRACTOR: Overbury PLC
  • CONTRACT VALUE (APPROX.): £0.8m
  • SITE DURATION: 12 months

Testimonials


What did you enjoy most about working alongside Maxwood?

“The level of detail produced for review; an approach to collaboration; good eye for design and the quality of finish produced.”
Andro Monzon, Architect, Aukett Swanke

Originally built in the 1980s, 10 Queen Street Place is a large ‘ground scraper’ office development situated in the City of London, on the very banks of the Thames. Having already won a BCO Award for Best Refurbished Workplace in 2006, extensive refurbishments were undertaken to open up the atrium space, revolutionise the amenities and improve the roof garden. Knight Frank’s head of strategic asset management, Julian Stocks, states that a once “tired asset facing a highly uncertain future” has been transformed into “an attractive hub for the tech and media sectors”.

PRODUCTS SCOPE:

  • Flush-fronted, fluted full height Maranté WC cubicles in limed American White Oak real wood veneer.
  • Glass Maxwall WC duct panels units, interlayered-glass urinal privacy screens and floating concrete Xeista vanity countertop, with bespoke aggregate and hinged glass under-panels below.
  • Bespoke integral, pull-out vanity bins, connected by stainless steel rails to form handbag shelf – secret-fixed through the glass side panels, into the side walls.
  • Prism Mirror Unit above the vanity units, with limed American Oak hardwood mirror frames and interconnecting oak purse shelves with fluted mirror and removable ceiling panels, in oak.

Key challenges:

“Being both extremely bespoke and fast turnaround, this project presented numerous challenges, all of which were only overcome through intense collaboration with both our supply chain and interfacing trades. Despite having to design concealed bin-shelf fixings into glass panels and fluted cubicle pilasters that withstand bowing, the greatest challenge was definitely creating the fluted ceiling panels. These had to be removable, flush with the surface of the ceiling and line up with wall panels in between the mirrors. After several prototypes, the final design was formed by tongue and grooving lacquered hardwood strips into veneered panels, which were held in place by overlapping the edges over the plasterboard ceiling cut-outs.”
Joel Owen, Design Manager, Maxwood